GY11 kurser

Från och med hösten 2011 kommer hela gymnasieskolan att förändras med ett nytt betygssystem och nya kurser. Visserligen kommer att dessa kurser självklart att likna dagens men det blir ändå en del förändringar, särskilt i mattekurserna.

Den nya Matematikkursern i GY11

Dagens matematikkurser är ju som de flesta som går eller har gått på gymnaset Matemematik A - E med tilläggskurserna Matematik Breddning och Matematik Diskret. I GY11 kommer det fortfarande att finnas fem huvudkurser i Matte men den stora skillnaden är att dessa kommer att delas upp i olika delar beroende på vilket program man läser. Så här kommer strukturen att se ut:

  • Matematik 1: Denna delas upp i kurserna 1a, 1b och 1c där c kursen riktar in sig mot natur/teknikprogram, b kursen mot samhäll/ekonomi/estetiska och a kursen mot yrkesprogram.
  • Matematik 2: Även denna delas upp i 2a, 2b och 2c med samma inriktningar som Matematik 1.
  • Matematik 3: Här finns det 3b och 3c där c kursen är mest inriktad mot högre studier.
  • Matematik 4: En kurs tydligt inriktad mot vidare studier i naturvetenskapliga/tekniksa ämnen på högskola.
  • Matematik 5: En kurs tydligt inriktad mot vidare studier i naturvetenskapliga/tekniksa ämnen på högskola.

Om du är intresserad av att läsa mer om dessa kommande kurser och hur dessa fungerar så rekommenderas att gå till skolverket och läsa om dem här.

Välkommen

Välkommen till en hemsida om mattehjäp. Här tipsar vi om hjälp i matematik och hur man kan lyckas med sina matematikstudier.

Tips och hjälp

Länkar och tips om Mattehjälp

Här samlar vi några länkar för dig som pluggar matte på gymnasiet och vill ha mer hjälp. Det är hemsidor som både är gratis och där några kostar lite:

  • MatematikVideo.se - Gör genomgångar till bland annat Matte 1, Matte B och Matte C
  • Wolframalpha - Jättebra räknare som hjälper dig att kolla din svar när du pluggar

Utbildning och språk

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)